Speciální forma na Andělský dort (Angel food cake ) s nožičkami pro perfektní cirkulaci vzduchu, při chlazení hotového dortu. Tato hliníková forma, je potažena nepřilnavým povrchem, nemusí se tedy vymazávat ( pouze v některých případech se forma doporučuje vymazat a vysypat ). Pokud chcete, stačí formu vystříkat olejem na pečení. Spodní část s hrotem je vyndávací, korpus jde tedy lehce vyndat z formy. Pokud si chcete recept na Andělský dort vyzkoušet, neměla by Vám tato forma chybět. V klasické formě se korpus špatně vychladí a těsto ztratí svůj objem.
Recept je jednoduchý: V elektrickém robotu za pomocí šlehací metli při střední rychlosti, rozšleháte 12 bílků do pěny, během šlehání přidávejte jemně namletý cukr, zhruba 300g a lžičku vanilkového extraktu , přidat můžete i špetku soli - pro lepší vyšlehání. V některých receptech se uvádí, jako přísada k bílkům lžička Vinného kamene – bílky budou po vyšlehání opravdu pevné. Do vzniklého sněhu opatrně vmíchejte 300g prosátého jemného nejlépe cukrářského cukru – někde zvaný jako Podsypový cukr. V některých receptech se přidává pouze mouka, zhruba 250g ta ale v originálním receptu není. Hotovou směs jemně nandáme do formy na Angel cake, těsto na povrchu uhladíme cukrářskou paletkou, nakonec formou trochu bouchneme o stůl, aby se vyhnal přebytečný vzduch.
Pečeme při 160°C zhruba 35 minut. Korpus musí být na dotek pružný a kůrka korpus zlatá.
Nyní formu překlopte, speciální nožičky zabrání aby se ke korpusu dostal vzduch a zaručují tak perfektní postupné ochlazení piškotu. Pro ještě lepší ochlazení korpusu, můžete využít láhev např. od vína, na její hrdlo položit vnitřní trn formy, ten má otvor a do něj se právě láhev dobře vejde. Forma tak bude ve vyšší výšce a cirkulace bude ještě lepší.
Po 1 hodině formu otočíme, opatrně vyndáme vnitřní část trnu ( ten je součástí spodní části formy a tak se nám piškot krásně vyndá i s trnem ). Za pomocí Cukrářského nože odloupneme – možnou připečenou část korpusu na trnu a piškot dáme na tác, nebo talíř.
Hotový piškot se může jíst jen tak, popřípadě přelitý sirupem, nebo se často servíruje s čerstvým ovocem, jako jsou jahody, borůvky, maliny a přelité smetanovým krémem a posypaným kokosem.
Formy na pečení | |
Výrobce | Wilton |
EAN | 070896225528 |
Kód produktu | 0260446 |
Během těchto osmi let jsme neustále pracovali na zdokonalování našich produktů a služeb, abychom vám mohli poskytnout ty nejlepší možné zážitky. Naše dlouhodobá přítomnost na trhu je pro nás zárukou stability a schopnosti přizpůsobit se měnícím se potřebám zákazníků.
Na vlastním skladě máme více jak 8.500 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Nabízíme Vám věrnostní program, se kterým můžete získat slevy na každý nákup.
Prodlužujeme pro Vás záruku na vrácení nepoužitého zboží bez udání důvodu na 1 měsíc.