Luxusní vánoční cukroví si můžete upéct sami nebo si pořídit již hotové. Luxusní druhy cukroví jsou vyrobeny z pečlivě vybraných vysoce kvalitních surovin. V případě již hotových kousků jejich obal zaujme elegantní grafikou a odpovídající vystavení v regálech znamená, že tyto druhy mají vysoké postavení.
Luxusní vánoční cukroví si můžete upéct sami nebo si pořídit již hotové. Luxusní druhy cukroví jsou vyrobeny z pečlivě vybraných vysoce kvalitních surovin. V případě již hotových kousků jejich obal zaujme elegantní grafikou a odpovídající vystavení v regálech znamená, že tyto druhy mají vysoké postavení.
Mezi luxusní cukroví můžeme zařadit například pralinky, marcipán, čokoládky, lanýže či nejrůznější kuličky plněné mandlemi a krémem, nugátem či oříšky. Je to méně tradiční cukroví, které je delikátní a do detailu promyšlené. Obykle jsou tyto druhy elegantně balené a jejich chuť je mnohem lepší než u běžného cukroví. Ukazatelem vyšší ceny je také kvalita surovin, ze kterých jsou vyrobeny a řemeslné zpracování.
Skvělá chuť
Tato vynikající chuť se skládá z vysoce kvalitních surovin, často dovezených z druhého konce světa. Nejsou zde použity žádné levné náhražky ani zvýrazňovače chuti. Produkty vyšší třídy mají lepší složení bez zbytečných toxických látek. Velkou roli hraje také obsah kakaa v čokoládě a její původ. Čím více skutečného lahodného kakaa, tím lepší produkt.
Luxusní vzhled
Luxusní sladkosti vynikají svým obalem. Grafika na krabičkách má elegantní ražbu a často i jemnou zlatou ražbu, které zdůrazňují jedinečnost cukroví. Tento druh sladkostí cílí především na dospělé, kteří si cení luxusu a krásného vzhledu.
Například pralinky mohou mít různé tvary, také mohou být uspořádány například jako pyramida, díky čemuž se zdá, že jich je více a na první pohled působí efektněji a ještě luxusněji.
Ruční práce
Často se za luxusní sladkosti považují ty, které jsou vyráběny ručně. Ručně vyráběné druhy cukroví jsou jedinečné a precizní, díky čemuž stojí více než průměrné strojově vyráběné sladkosti. Každý cukrářský mistr bedlivě sleduje, aby jeho výrobky byly dokonalé a měly dokonale vyváženou chuť.
Křehké luxusní sušenky
Suroviny:
30 dkg hrubé mouky
20 dkg másla
10 dkg cukru
1 vařený žloutek
1 panák koňaku
1 šálek ořechů
Utřete žloutek s alkoholem, oříšky mírně opražte a umelte. Suroviny na těsto rozdrobte v kuchyňském robotu, přidejte žloutek s alkoholem a ořechy, vypracujte těsto, tvořte válečky. Obalte je pergamenu a dejte je na hodinu do lednice, pak vytvarujte sušenky, dejte je na suchý plech a vložte do trouby na 15 minut při teplotě 220*, posypte moučkovým cukrem.
Čokoládové lanýže s marcipánem
Čokoládové lanýže s marcipánem budou perfektní volbou pro lahodný čokoládový dárek! Stačí je ozdobit vánočním posypem, zabalit do sáčku a ozdobit vánoční stuhou.
Suroviny:
Marcipánové čokoládové lanýže:
200 g marcipánové hmoty
30 g rozpuštěné čokolády 64%
30 ml rumu
Ozdoba: 250 g čokolády 64%
Cukrové ozdoby
Marcipánovou hmotu, rozpuštěnou čokoládu a rum dejte do kuchyňského robotu. Míchejte do jednotné konzistence. Hmotu přendejte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a dejte asi na 2 hodiny do lednice, aby se dobře vychladila.Z vychladlé marcipánové hmoty tvoříme kuličky. Lanýže namáčejte v rozpuštěné čokoládě a poté v posypkách. Nechte lanýže ztuhnout a poté je přendejte do zlatých či stříbrných košíčků.
Kuličky Rafaelo
1 tabulka bílé čokolády (100 g)
50 g másla
25 g moučkového cukru
3/4 šálku sušeného kokosu
na hmotu asi 20 loupaných mandlí
1/2 šálku sušeného kokosu na obalení kuliček
Čokoládu nalámejte na malé kousky a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. V míse důkladně utřete máslo a moučkový cukr. Nejlepší je to udělat pomocí mixéru. Do vzniklé hmoty za stálého míchání pomalu přidávejte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte kokosové lupínky a vše jemně promíchejte lžící. Těsto dejte na cca 30 minut do lednice. Ze zahuštěné hmoty tvarujte malé kuličky, do každé dejte jednu mandli. Důkladně je obalte v kokosových lupíncích. Takto připravené rafaello kuličky je nutné opět vychladit v lednici na cca 2 hodiny.