Loading...

Přípravy na vánoční cukroví

Vánoce se blíží mílovými kroky a tak je nejvyšší čas začít přípravy na pečení vánočního cukroví. Jak na to?

8.11.2023

Čtyři týdny do Vánoc

Než se pustíte do pečení cukroví, udělejte si rozpis toho, co chcete péct, jaké množství. Vytáhněte ze zásuvek formičky na pracny, vykrajovátka, zdobící sáčky, zkontrolujte baterie ve váze. Pokud už formičky neslouží, je čas koupit nové, stejně tak plechy. Nezapomeňte si doplnit zásoby pečícího papíru, papírových košíčků a také krabiček na upečené cukroví.

Jako první se pečou perníčky, protože potřebují několik týdnů na odležení. Začněte je péct nejlépe čtyři týdny před Vánocemi. Připravte si proto zásobu perníkového koření, medu a mouky. Nezapomeňte ani na bílky na polevu, případně si kupte již hotovou Královskou glazuru.

Tři týdny před Vánocemi upečte zázvorky, vanilkové rohlíčky nebo třeba kokosové cukroví. Připravit si těsto můžete s předstihem a uložit do mrazáku.

Dva týdny před Vánocemi

Určitý čas na rozležení potřebují i linecké těsto, oříškové těsto a čajové pečivo. Udělejte si je cca dva týdny před nadcházejícími svátky. Samotné zdobení můžete nechat na později nebo jednotlivé cukroví zdobte s dětmi.

Týden do Vánoc

Jedny z posledních těst jsou makronky, světlé cukroví z bílých těst a nepečené cukroví a také nastává ten pravý čas nazdobit linecké či čajové pečivo. Jako poslední je vhodné upéct sněhové pečivo, jako oblíbené pusinky, také nepečené cukroví a ten kdo má ještě chuť, si může upéci pár kousků slaného pečiva. Den před štědrým dnem je ideální čas na upečení vánočky.

Recept na kávové kytičky:

Suroviny:

300 g hladké mouky,100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce mleté kávy, 200 g Hery, 3 lžičky citronové kůry, 2 žloutky.

Na krém:

200 ml smetany ke šlehání, 200 g bílé čokolády, na ozdobu čokoládová kávová zrna

Z mouky, moučkového i vanilkového cukru, kávy, citronové kůry, žloutků a Hery vypracujeme hladké těsto a na 30 minut ho uložíme do lednice odpočinout. Potom těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a formičkou z něj vykrájíme kytičky. Přeneseme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě asi 10 minut při 190°C.

Šlehačku přivedeme k varu a vložíme do ní čokoládu. Na mírném plameni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme zchladnout, potom vyšleháme a dáme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou.

Na polovinu kytiček nastříkáme trochu krému a přiklopíme je zbylými kytičkami. Navrch každého kousku uděláme z krému malou pusinku a vtiskneme do ní kávové zrno. Cukroví uložíme do chladna, aby ztuhlo.

Vykrajovátka set 3ks, vánoce

Sada vykrajovátek s vánočními motivy od Wilton. Balení 3 ks.
84 Kč
Skladem > 10 ks

Silikonová forma na košíčky 37x37mm

Silikonová forma na pečení mini košíčků, už žádné popálené ruce od kovových formiček. S touto Silikon
308 Kč
Skladem > 10 ks

Transfer fólie 40x25cm vánoční

Transfer folie na čokoládu. Rozměr 40 x 25 cm, vzor vánoční.
68 Kč
Skladem poslední 1 kus

SweetArt cukrové perly Golden Christmas mix 5 mm (80 g)

Cukrové perly SweetArt- Golden Christmas. Velikost 5 mm. Balení 80 g.
99 Kč
Na objednávku 4-8 dní

Cukrářský košíček hvězdy 50x30mm 40ks

Cukrářský košíček hvězdy. Rozměry 50 x 30 mm. V balení 40 ks.
29 Kč
Skladem > 5 ks

Santa claus

Santa Claus cukrová dekorace
153 Kč
Skladem > 10 ks

Krabička na cukroví s okénkem - retro 36x22x5cm

56 Kč
Skladem > 10 ks
@parent