Loading...

Články

22.10.2024

Kdy je Halloween a odkud se tento svátek vzal?

Halloween se slaví 31. října, v předvečer Všech svatých. Letos připadá 31. říjen na čtvrtek. Přestože Halloween nepochází z české tradice, stal se u nás velmi populární. Není to jen doba převlékání se do kostýmů a sbírání sladkostí. Je to také příležitost dozvědět se o zajímavých tradicích a zvycích, které se liší v závislosti na regionu. Víte, odkud tento svátek pochází a jaké zvyky s ním související ve světě panují?
Více...
29.7.2024

Jak ozdobit dort ovocem

Asi se shodneme, že jíme také očima. U dortů to platí dvojnásob. Vizuální stránka dezertů hraje velkou roli, proto byste si měli pořádně rozmyslet, jak je ozdobit. Zdobení ovocem je snadno dostupné, a také velice efektní. Ovoce dodává dortům čerstvost, barvy a texturu. Přečtěte si návod, jak dokonale ozdobit dort ovocem a proměnit ho v téměř umělecké dílo.
Více...
25.6.2024

Božské žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky patří mezi retro hity české cukrařiny. Historie tohoto nadýchaného dezertu z odpalovaného těsta s jemným žloutkovým krémem sahá až do 16. století na dvůr francouzské královny Kateřiny Medicejské. Na následujících řádcích se dozvíte, odkud věnečky pocházejí, jak si je doma připravit a jaké cukrářské pomůcky vám usnadní cestu k dokonalému žloutkovému krému do věnečků.
Více...
20.5.2024

Domácí sušenky jsou v kurzu

Proč se spokojit se sušenkami z obchodu, když si můžete smlsnout na čerstvých sušenkách přímo z vaší trouby? Domácí sušenky mají tu výhodu, že si sami pohlídáte kvalitu použitých surovin a můžete si upéct i zdravější variantu.
Více...
22.3.2024

Velikonoční svátky jsou skoro tady!

Velikonoční svátky jsou skoro tady a sním i spoustu činností, které za tak krátkou chvilku musíme stihnout. Po všem tom nakupování a uklízení už mnohdy ani nestíháme přípravu na Velikonoční pečení – Ale co když Vám řeknu tajemství… Mám recept na perníčky, které jsou snadné, rychlé, chuťově dokonalé a teď to nejlepší, jsou ihned měkké.
Více...
19.2.2024

Jaký je rozdíl mezi fondánem a marcipánem?

Marcipán a fondant jsou oblíbené druhy cukrové pasty používané při zdobení dortů. Zde je návod, jak je rozeznat a vybrat si, který je pro vás ten pravý.
Více...
16.2.2024

Cena dortu, aneb kolik si říct za dort?

Nápad na podnikání v oblasti pečení dortů na zakázku získává stále větší oblibu mezi ženami, které se s vášní věnují této kreativní dovednosti.
Více...
8.11.2023

Upečte si vynikající vánočku

Bez vánočky na štědrovečeřním stole si neumíme Vánoce představit. Je základem vánočního stolu a peče se nejlépe den před Vánocemi. Připravili jsme pro vás recept na nadýchanou vánočku.
Více...
8.11.2023

Přípravy na vánoční cukroví

Vánoce se blíží mílovými kroky a tak je nejvyšší čas začít přípravy na pečení vánočního cukroví. Jak na to?
Více...
8.11.2023

Svatomartinské rohlíčky – poznejte jejich historii

Svátek svatého Martina patřil v Česku k nejoblíbenějším svátkům vůbec. Děti se těšily na první sníh, v kuchyních voněla husa a také svatomartinské rohlíčky. Říkalo se jim také rohlíky, podkovy nebo martiny, zahýbáky či roháče.
Více...
31.8.2023

Perfektní zdobení perníčků

Upečené perníčky je potřeba ozdobit bílkovou polevou. Děti i dospělí to rádi dělají. Čeká vás spousta zábavy a zároveň můžete popustit uzdu fantazii a ukázat co ve vás je. Přinášíme vám návod na perfektní zdobení perníčků.
Více...
31.8.2023

Kdy začít péct cukroví?

Prosinec je samozřejmě spojen se svátky a přípravami na ně. Kromě pomerančů, hřebíčku a jedle voní domácnost po domácím cukroví, pečeném dlouho před svátky, pečlivě ukrytým před zvědavými a chtivými zraky členů domácnosti. Kdy začít péct cukroví?
Více...